Su Kalitesi İpuçları

Su kalitesi ipuçları konulu yazımızla suyunuzun kalitesini artıracak ve sağlığınıza etkili bir dokunuş yapmış olacaksınız. İşte bazı ipuçları...

Su filtrelerinizi temiz tutun

Kirleticileri gidermek için bir filtreniz varsa, üreticinin özelliklerine göre bakımını yapın. Bu, temizlemeyi, filtre kartuşlarını değiştirmeyi ve bazen servis için bir profesyoneli aramayı içerebilir. Temizleme veya değiştirme süresi geçmiş filtreler artık kirleticileri gidermek için düzgün çalışmayabilir ve musluk suyunuzda kötü tat ve kokuların kalmasına neden olabilir.

Su kaplarını düzenli olarak yıkayın

Dünyanın en iyi su arıtmasına sahip olabilirsiniz, ancak temiz suyu kirli bir kaba koyarsanız, içmek artık güvenli veya lezzetli olmayabilir. Ev sürahilerinden su şişelerine kadar su kaplarını düzgün ve düzenli olarak temizlemek çok önemlidir. Birkaç damla bulaşık deterjanını temiz suya karıştırın ve saklama kabına dökün. Sıvıyı çalkalayın ve içini aşındırıcı olmayan bir sert fırça veya temiz bir bulaşık beziyle ovalayın, ardından kabı iyice durulayın. Daha yüksek bir temizlik düzeyi elde etmek istiyorsanız, kabı kokusuz klorlu ağartıcı ve su karışımıyla dezenfekte edin. Şişe üzerindeki talimatlara göre ve her yüzeye çarptığından emin olmak için karışımı kabın içinde döndürün. Karışımı yaklaşık 30 dakika kabın içinde bırakın ve ardından musluk suyuyla iyice durulayın.

Su yumuşatıcınızı koruyun

Tipik bir su yumuşatıcı, sertlik iyonlarını yakalamak için reçine boncukları kullanır ve boncukları temizlemek ve üniteyi daha fazla sertlik iyonunu çıkarmak için hazırlamak için periyodik olarak tuz kullanır. Bu doğrultuda suyunuzun yumuşatmasını ihmal etmemek son derece önemlidir.

Evde Su Kullanımıyla İlgili Bazı İpuçları

Tüm ev

Düşük akışlı duş başlıkları, lavabo bataryası havalandırıcıları ve yüksek verimli çamaşır makineleri, tuvaletler ve diğer cihazları seçin.

Mümkün olduğunda banyo yerine duşları seçin. Banyo yaparken, küveti yeniden doldurmak zorunda kalmamak için tahliye tıpasının düzgün çalıştığından emin olun.

Su faturanıza dikkat edin, beklenmedik bir artış su kaçağının habercisi olabilir.

Tavan ve duvarlardaki nemli su lekelerini göz ardı etmeyin. Bu sızıntılar sadece atık su değil, aynı zamanda evinizde yapısal hasara da neden olabilir. Bir sızıntıdan şüpheleniyorsanız, bir tesisatçıya danışın.

Sızıntılar, lavabonun altında, sarf malzemelerinin arkasında veya cihazların altında kolayca fark edilmeden saklanabilir.

Lavabo ve cihazların altındaki küf kokularına, rutubete veya küflenmeye özellikle dikkat edin.

Damlayan muslukların farkında olun, bu ayda yüzlerce litre suyu boşa harcayabilir. Lavabo ve duş bataryası onarımları basit ve uygun maliyetlidir.

Mutfakta

Bulaşıkları lavaboda yıkıyorsanız, musluğu sürekli çalıştırmak yerine bulaşıkların ıslanmasına izin vermek için bir tıpa kullanın.

Musluğu su soğuyana kadar çalıştırmak yerine, buzdolabında bir kap su tutmanız yeterlidir.

Banyoda

Dişlerinizi fırçalarken, tıraş olurken veya yüzünüzü yıkarken suyu açık bırakmayın. Duşta geçirdiğiniz süreyi sadece beş dakika kısaltın. Zamanla, bu küçük değişiklik yüzlerce litre su tasarrufu sağlayabilir. 

Tuvalet tankınızdaki suyun sürekli olarak kâseye sızmadığından emin olun. Tanka biraz gıda boyası damlatarak kontrol edebilirsiniz. 

Bodrumda

Çamaşır makinesini veya bulaşık makinesini tam kapasitenin altında çalıştırmaktan kaçının veya su kullanım ayarlarını daha küçük yükler için ayarlayın.

Su ve tuz kullanımından tasarruf sağlamak için mevcut su yumuşatıcıları ve filtreleri yükseltin.

Mevcut su yumuşatıcıyı, yalnızca gerektiğinde optimum tuz ve su kullanarak yenilenen, taleple başlatılan ultra verimli su yumuşatıcıyla değiştirin.

Çamaşır makinenize su getiren hortumlar patlayabilir. Makine kullanılmadığında hem sıcak hem de soğuk su kaynaklarını kapatarak olası taşma sorunlarından kaçının. "Patlamayan" hortumlara yükseltmeyi düşünün ve bağlantıları sızıntılara karşı düzenli olarak kontrol edin.

Bahçede

Öğlen saatlerinde veya yağmur yağarken çimlerinizi ve bahçenizi sulamayın ve fazla su vermemeye özen gösterin.

Bahçeleri sulamak için damla sulama sistemlerini kullanın. Buharlaşma ve akıştan kaynaklanan su dağılmalarının %30-50'sini kurtarabilirler.

Otomatik sulama sisteminiz varsa asfalt alanlarda su israfı olmamasına dikkat edin. Yağış sırasında her zaman otomatik sistemi kapatmayı unutmayın.

Bahçeniz için çok miktarda su gerektirenler yerine kuraklığa dayanıklı çiçek ve bitkileri seçin.

Suyu bir yağmur fıçısında toplayın ve çimleri ve bitkileri sulamak için kullanın.

Dış mekân musluklarını, havuzları ve kaplıcaları da sızıntılar için düzenli olarak kontrol edin.

Su kalitesi ipuçları ile suyunuzda fark yaratın.

Su arıtmalar olarak birbirinden kaliteli markaları ihtiyacınıza yönelik farklı modelleriyle sizlere sunuyoruz. Ev, işyeri veya daha büyük işletmelerde suyunuzu arıtarak sağlıklı bir içme ve genel amaçlı kullanılan suyuna sahip olacaksınız. Sağlığa önemin arttığı son yıllarda suyunuzu arıtmalı ve sağlıklı yarınlar için adım atmalısınız. Unutulmamalıdır ki nüfus ve trafiğin yoğun olarak seyrettiği yerleşim alanlarında içme suyunun temiz kalması oldukça zordur. Bu kirliliği önlemek adına suyun içine katılan farklı türdeki koruyucu ilaçlar suyun tadını olumsuz etkilemektedir. Ayrıca sağlığa da yararlı olduğu söylenemez. Bu durumda Saka Arıtım güvencesiyle web sitemizden alacağınız su arıtma cihazları ve ekipmanlarıyla sağlığınız için önemli bir dokunuş yapmış olacaksınız. Daha detaylı bilgi almak için iletişim numaralarımızdan bizimle irtibata geçebilirsiniz.